Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: ๐ŸŽ–๏ธ 543 producten in ๐Ÿฌ 8 webshops

BMX fietshelmen

In tegenstelling tot de andere fietssporten is de helm bij het BMX al behoorlijk ingeburgerd. Waar ze verschillen van andereย fietshelmenย is dat de BMX-helmen met full-face bescherming beschikbaar zijn. Deze hebben rondom de kin een extra beugel die het onderste gedeelte van het hoofd beschermt.

Oorsprong van de BMX-sport

BMX is een steeds populairder wordende discipline van de fietssport. Het is zelfs een Olympische sport sinds Peking 2008. BMX is afgeleid van de motorsport waarbij renners over zanderige heuvels moeten springen. De snelheden die hierbij bereikt worden zijn ongekend.

Belangrijke eigenschappen van de BMX-helm

Net als voor de racefiets-helm en de MTB-helm zijn er ook voor de BMX-helm een aantal eigenschappen belangrijk. Hieronder vindt u een overzicht van eigenschappen die u kunt laten meewegen bij het maken van een keuze:

– de maat: een fietshelm kan pas goed functioneren wanneer deze goed op het hoofd aansluit. Voordat u eventueel overgaat tot aankoop van een van de bmx-helmen is het verstandig de hoofdomtrek goed op te meten. Afhankelijk van deze omtrek kiest u de bijbehorende maat. Vaak is het mogelijk om met behulp van een (draai-)knop de helm nog beter te laten aansluiten.

– full-face bescherming: er zijn BMX-fietshelmen met of zonder full-face bescherming. Afhankelijk van de discipline van het BMX kiest u de bijbehorende helm. Voor dirt-gebruik is full-face bescherming vrijwel onmisbaar. Bij flatland-gebruik daarentegen is een full-face beschermer niet noodzakelijk.

fietshelm-expert.nl
Logo