Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🎖️ 543 producten in 🏬 8 webshops

Racefietshelmen

Het is niet voor niets dat het in grote wielerrondes verplicht is te rijden met een geschikte fietshelm. Voorheen kon er nog gereden worden met slechts een bandana, een petje of enkel het blote hoofd, maar de regels zijn daaromtrent een stuk strenger geworden en niet meer dan terecht.

Belangrijk bij de keuze van een racefietshelm

Bij racefietshelmen zijn een aantal eigenschappen belangrijk voor de veiligheid en voor het draagcomfort. Hieronder vindt u een overzicht van eigenschappen die u kunt laten meewegen bij de keuze voor een specifieke fietshelm voor op de racefiets:

– Een goede pasvorm: de fietshelm moet strak op en rond het hoofd zitten. Voor de juiste maat moet de omtrek van het hoofd net boven de wenkbrauwen gemeten worden. Wanneer u het hoofd heen en weer beweegt, mag de helm niet schudden. Allereerst is het belangrijk om de juiste maat te kiezen. Vervolgens kunnen de meeste helmen met een verstel-systeem verder worden afgesteld. Dit laatste al dan niet met een draaiknop.

– In-mold: de meeste helmen zijn in-mold. Dit houdt in dat de EPS-binnenvoering in de buitenschaal is gegoten en niet gelijmd. Hierdoor is de helm een geheel en daarmee een stuk sterker.

– Ventilatie: het ventilerend vermogen van de fietshelm is erg belangrijk. Niet alleen is een goed ventilerende helm comfortabel, het draagt ook bij aan de alertheid. Een te warme helm kan er toe leiden dat het reactievermogen afneemt.

Helmen van de grootste merken

Op fietshelm-expert vindt u vele toonaangevende merken op het gebied van racefietshelmen. Zo bieden wij onder meer fietshelmen aan van Lazer, Cratoni, MET en AGU met succesnummers als de MET Forte en de Lazer Neon.

fietshelm-expert.nl
Logo