Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🎖️ 543 producten in 🏬 8 webshops

MTB helmen

Bij het mountainbiken worden geregeld hoge snelheden bereikt. Bovendien moeten er bij ATB en downhill allerlei scherpe en rotsachtige objecten worden ontweken. Voor een optimale veiligheid tijdens het MTB-en is een helm dus echt onmisbaar.

Wat is belangrijk bij de keuze van een MTB-helm?

Net als bij race-helmen zijn bij mountainbike-helmen een aantal eigenschappen belangrijk. Hierbij kunt u onder meer denken aan:

– de maat: bij fietshelmen is de maat verreweg de belangrijkste eigenschap. Voordat u eventueel overgaat tot aanschaf is het verstandig uw hoofdomtrek nauwkeurig te meten. Aan de hand van deze omtrek bepaalt u welke maat daar het beste bij past. Eventueel kan dit met een draaiknop nog preciezer worden ingesteld. Pas als de MTB-helm goed aansluit kan deze naar behoren functioneren.

– het ventilerend vermogen: afhankelijk van de hoeveelheid ventilatiegaten ventileert een fietshelm beter of minder dan een andere helm. Ook de wijze waarop de gaten geplaatst zijn heeft hier invloed op: dit regelt namelijk de luchtstroom.

– met of zonder vizier: de meeste mountainbike helmen in ons assortiment beschikken over een (verwijderbaar) vizier. Deze dient ter bescherming van de ogen en het gezicht.

MTB-helmen van grote merken

Op fietshelm-expert vindt u vele toonaangevende merken op het gebied van MTB-helmen. Zo bieden wij onder meer fietshelmen aan van Lazer, Cratoni, MET en AGU met succesnummers als de AGU Citus MTB en de MET Kaos.

fietshelm-expert.nl
Logo